De zwakke positie van de huurder met een tijdelijk contract
In Den Haag dreigde een jong stel in september uit hun woning gezet te worden, omdat een grote investeringsmaatschappij (Orange Capital Partners gevestigd op Minervalaan 63), hun tijdelijke contract wilde beëindigen. Zie de flyer hierboven. Ze moesten de woning, waar ze bijna 6 maanden naar gezocht hebben, na 12 maanden alweer verlaten. Zij probeerden aanspraak te maken op hun recht op huurprijsbescherming en de €300,- te hoge huur van hun sociale huurwoning die in de vrije sector werd verhuurd te verlagen bij de huurcommissie. Op woensdag 2 september organiseerde de Bond Precaire Woonvormen een actie voor de deur van de vastgoedbelegger aan de Minervalaan 63 in Amsterdam.
Zwakke positie bij een tijdelijk contract
Wegens de woningnood en tijdelijke huurcontracten durven de meeste huurders, vaak jongeren, niet naar de huurcommissie te gaan of op een andere manier tegen de te hoge huur of slechte staat van de woning te protesteren. Tijdelijke huurcontracten brengen huurders in een situatie waar uitbuiting op de loer ligt. Met wachttijden van vaak minimaal een jaar is naar de rechter gaan vaak geen oplossing.
De actie was een protest tegen de rechteloosheid en uitermate zwakke positie van huurders met een tijdelijk contract: als je voor je rechten opkomt kun je vertrekken. De actie had onverwacht een positief resultaat . Tijdens de actie werd besloten gewoon aan te bellen en te verzoeken om een gesprek. Orange Capital Partners was zo sportief dat gesprek aan te gaan. Het stel is een sociale huurwoning aangeboden voor onbepaalde tijd!
Geef een reactie